2014. január 23., csütörtök

Az a mocskos egészségügy...

Tegye fel az a kezét, aki önként megy el fogászatra akkor (is), ha nincs semmi komolyabb problémája a fogaival! Úgy, köszönöm, elég.
Reggel fél 8-kor kelni csak azért, hogy 8 körül már ott legyek a rendelőben, és lehetőleg még 10 óra előtt sorra kerüljek, egy kis fogkő-eltávolítás miatt; ott ülni majdnem 1 órát a rendelőben, várva a soromra, hogy mikor behívnak, közöljék velem: Nem ide tartozik. (Komolyan mondom, nonszensz, hogy egy köpésre van a rendelő a házunktól - és tényleg tudok akkorát köpni - és nekem máshova kell mennem, mert lakcímem szerint oda tartozom...) Az egyik helyre el tudok sétálni (szinte papucsban is), a másikhoz villamosra kell szállnom és utaznom 5 megállót, és mégis ez utóbbi hely fennhatósága alá tartozom... Ami ráadásul az SZTK, ahol időpont van, sorszám van, tömeg van, büdös van, és rengeteg rengeteg idős ember. A fogkövemet nem tudta leszedni, mert egyrészt nincs hozzá készüléke (milyen fogászat az, ahol nincs fogkő eltávolítására alkalmas gép?) másrészt ha valami probléma van, az SZTK-ba kellene visszamennem, és a rendelési időt természetesen nem tudta megmondani... Nyilván, ha lesz valami komoly bajom, időpontot egyeztetek, és elmegyek az SZTK-ba, vagy ami még jobb: keresek egy magánrendelőt. De hogy egy nyomorult 10 perces procedúráért nekem a fél városon át kell utaznom, egyszerűen nevetséges. Kíváncsi lennék, mégis kik tartoznak az itteni rendelőhöz. Azok, akik ott laknak az SZTK-val szemben? Mindenesetre most megint várhatok nagyjából egy hetet, mire leszedethetem azokat az odanőtt sz*rokat, mert csak csütörtök délelőtt érek rá. Illetve csak csütörtökön délelőtt vagyok hajlandó korábban felkelni, pláne fogászati beavatkozás miatt. De lehet, hogy inkább megint pár hónapot fogok várni a művelettel, mert van aki ha muszáj se megy fogorvoshoz, én meg inkább örülök, hogy nem kötelező vagy erősen ajánlott, és lelkiismeret-furdalás nélkül kihagyhatom. Köszönöm szépen, magyar egészségügy, köszönöm szépen!
Update: A doktornő, akihez elvileg tartozom, csütörtökön este 8-ig rendel. Lehet, hogy hazafelé munkából mégiscsak megkísérelem. De csakis azért, mert nem egy hülyenevű fickóról van szó, hanem nőről, és ha fogászatról van szó, a nőkben sokkal jobban megbízom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pötyögj valamit körültekintően. :)