2013. január 25., péntek

29. nap: Dolgok, amiben szeretnél jobb lenni

A munkám, a családom szeretete, meg pár készség, úgy mint zenélés, rajzolás, és egyéb alkotó művészet. Kicsit fájlalom is, hogy tanítónő létemre nem tudok szépen rajzolni, csak olyan két vonás és három pont jellegű ábrákat, amikbe aztán mindenki azt képzel bele, amit csak akar. A probléma csak az, hogy ezek nem olyan rajzok, amikbe mindenkinek azt kellene beleképzelnie, amit csak akar.
Jó lenne megtanulni gitározni rendesen, nem csak azt a 6 akkordot, amit másodperces szünetekkel tudok lefogni. Így a munkámban is jobb lehetnék, mert bevihetném a gyerkőcök közé, és akkor énekelni is lehetne a szabadidőnkben, nem csak mindig mesét olvasni és rajzot készíteni róla. Minerva (mj.: a gitárom) is biztosan nagyon értékelné, hogy nem csak hetente egyszer veszem elő, mikor Luis itt van, és tudok újat tanulni.
Szeretnék jobb lenni az emberek megértésében, az önkifejezésben, a családom szeretetében, az élet elviselésében, a terveim megvalósításában, és a macskám nevelésében. 
Rengeteg dolog van, amiben még lenne hova fejlődnöm, de abban is jobbnak kellene lennem, hogy ezeket mind leírjam...

3 megjegyzés:

  1. Töltögess le kedvenc számokhoz kottákat, memorizálj részeket és próbáld a számmal együtt játszani. Még ha nem is megy az elején, bele fogsz jönni. Az sem baj, ha csak power chord-okból áll az egész, arra teljesen jó, hogy a kezed ráálljon a dologra. Ha ez megvan, akkor bőven ráérsz komolyabb akkordokkal és váltásokkal foglalkozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy még egyáltalán nem állok azon a szinten, hogy hallás/látás után lefogjak egy akkordot, sőt, még azon a szinten sem állok, hogy úgy fogjak le egy akkordot, hogy nem a kezemet nézem, vagy hogy közben a másik kezemre koncentrálok... Egyelőre még nem tudom elvonatkoztatni se egymástól a két kezemet, szóval vagy akkordot fogok le, vagy pengetek. De hogy közben még a számat is kinyissam, egyelőre valósággal elképzelhetetlen... :(

      Törlés
    2. Pont ezért írtam a kottákat (vagy tabulatúrákat: melyik húron hányadik bundot kell lefogni), mert hallás alapján nekem sem menne. Nekem a ritmusváltások nem igazán akarnak menni, illetve elég régi és gagyi gitárom (ráadásul jazz) van ahhoz, hogy komolyabb dolgokat lehessen rajta tanulni. Egy elektromos jószágon sokkal többfélét lehetne játszani, meg gyorsabban is. :/

      Törlés

Pötyögj valamit körültekintően. :)